Juri Hoedemakers (1987) is expert op het gebied van (zelf)reflectie en heeft aan de Erasmus Universiteit een prijswinnend reflectiemodel ontwikkeld.

Hij Heeft als eerste een gedetailleerde en uitgewerkte wetenschappelijke verbinding gelegd tussen het hedendaagse management en de hofnar van vroeger. 

over Juri Hoedemakers

Het belang van de hofnar in moderne organisaties

Als verbinder, coach en inspirator heeft Juri een fascinatie voor de driehoek: leidinggevenden – burn-outs en werkgeluk – (zelf)reflectie. Hij laat ondernemers en leidinggevenden op een humoristische manier leren van hun eigen gedrag zodat ze het werkplezier van henzelf en hun medewerkers kunnen verhogen. Hierdoor kunnen mensen beter samenwerken en leren ze net even iets anders naar situaties te kijken. Juri heeft een Bachelor in Media & Entertainment Management, een Master in Bedrijfskunde en een specialisme in Management van Verandering. Tijdens zijn masterstudie aan de Erasmus Universiteit verdiepte hij zich in het reflectieve vermogen van leiders en het belang van de hofnar in moderne organisaties.

over Juri Hoedemakers

Wat doet Juri dan precies?

Juri geeft mensen een Reflectie Experience. Hij dompelt de deelnemers onder in de wereld van reflectie. Hij houdt hen op een humoristische manier een spiegel voor waardoor ze zichzelf beter leren kennen. Ook laat Juri jou je blinde vlekken ontdekken waardoor je de beste versie van jezelf wordt. En dat allemaal op een hele leuke, afwisselende multitainment manier.

over Juri Hoedemakers

Beste scriptie van het jaar

Voor zijn studie kreeg hij de prijs voor de beste scriptie van het jaar. Inmiddels heeft hij al diverse publicaties op zijn naam staan en overweegt te promoveren op het onderwerp. Juri combineert wetenschappelijke inzichten met praktijkvoorbeelden die hij tegenkomt in zijn onbezoldigde nevenfunctie als bestuursadviseur van Voedselbanken Nederland. Juri staat op het punt om als jongste lid aller tijden toegelaten te worden tot CMC, een toonaangevend bureau voor verandermanagement. Momenteel werkt hij aan zijn boek “Hofnar gezocht: m/v” waarin hij praktische handvatten geeft voor hoe je reflectie in het dagelijkse werk kunt toepassen en wat we daarbij kunnen leren van de hofnar. Zijn boek verschijnt medio 2021. Juri heeft tien+ jaar toneelervaring, is bedreven in het geven van masterclasses en lezingen voor bedrijven, scholen en politiek. Hij spreekt iedere taal, want hij is nog steeds even trots op zijn MAVO en HAVO-diploma als zijn HBO en WO-diploma.

over Juri Hoedemakers

Hofnar gezocht m / v - Werken aan je reflectieve vermogen

Ieder mens heeft een blinde vlek. Waar zit die van jou? Het is gevaarlijk om alleen ja-knikkers om je heen te verzamelen. Want wie wijst jou dan op je fouten? Wie vertelt jou de onverbloemde waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? Voor de broodnodige reflectie heb je kritische mensen om je heen nodig. Wat je nodig hebt, is een hofnar.

Overtuigd van het belang van reflectie voor leidinggevenden, ging Juri tijdens zijn masterstudie aan de Erasmus Universiteit zich verdiepen in de rol van de hofnar. Hij was eeuwenlang degene die het reflectieve vermogen van de koning vergrootte. Maar wie was die hofnar eigenlijk? En wat kunnen we van hem leren in de huidige werkomgeving? Heel veel, ontdekte Juri tijdens zijn studie.

Juri Hoedemakers

NEEM contact op met Juri Hoedemakers

Benieuwd naar wat Juri voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op en informeer naar de verschillende experiences die zowel fysiek als digitaal kunnen worden uitgevoerd.